Cursus: Kaas in de keuken

ALS ENIGE IN NEDERLAND!

 

 

 

 

 

Een korte cursus waarin je leert hoe je zelf boter, karnemelk, yoghurt, verse kaas, kwark en zelfs Goudse kaas maakt.

Net als vroeger!

Onze (groot)moeders deden het nog: zij maakten van melk hun eigen zuivelproducten.
Tegenwoordig weet bijna niemand meer hoe eenvoudig het is om zelf boter en karnemelk te maken (en wat de smaak is van échte karnemelk!), hoe je yoghurt en kwark maakt, en zelfs Goudse kaas.

Zélf doen

En dat is vreemd, in deze tijd waarin zoveel mensen hun eigen desembrood bakken, groentes kweken en zelfs hun eigen kip slachten.
Misschien haal je wel je melk bij de boer om die rauw en puur op te drinken, maar je kunt er ook yoghurt of boter van maken… of kaas. Je moet gewoon weten hoe!

Eenvoud

Daarom is er nu deze korte cursus Kaas in de keuken waarin je leert hoe je in je eigen keuken, gewoon met pan en pollepel, je eigen melkproducten kunt maken.
Zo kan ook jij genieten van je eigen (rauwmelkse) zuivelproducten, gemaakt zonder kunstmatige toevoegingen.
En bedenk eens hoeveel voldoening dat geeft!

Bedoeld voor…

… hobbykoks en zuivelamateurs, voor iedereen die graag leert hoe ze in hun eigen keuken zuivelproducten kunnen maken.
Eigenlijk dus voor eenieder die gaat voor puur en verantwoord eten, voor voeding die zo min mogelijk bewerkt is, zonder E‐nummers en het liefst rechtstreeks van de boer.

Ik vond de workshop top!
Heel veel geleerd. Zowel de theorie als de praktijk. Helemaal prima.
Johan P.

Gezondheid voorop!

De cursus is bij uitstek geschikt voor degenen die vanwege gezondheidsaspecten (of omdat ze het gewoon lekkerder vinden) de voorkeur geven aan rauwe melk en melkproducten.
Tijdens de cursus leer je vooral de technieken van het ‘verzuivelen’.
Ook wordt ruim aandacht besteed aan het belang van de juiste hygiëne – een voorwaarde voor het werken met rauwe melk.

Ik vond het heel interessant gisteren en verheug me al op de volgende bijeenkomst.
Mirjam v.d. V.

Drie modules

De cursus is opgebouwd uit drie opeenvolgende modules van een dagdeel:

Module 1
✔︎ aangezuurde zuivel – boter, karnemelk en yoghurt
Module 2
✔︎ aangezuurde en gestremde zuivel – verse kaas en kwark
Module 3
✔︎ aangezuurde, gestremde en geperste zuivel – (half)harde kaas zoals Goudse kaas

In principe begin je bij de eerste module. Theorie en praktijk van de volgende modules sluiten daar op aan en vormen een geheel.
Het is ook mogelijk om je in te schrijven voor één of twee modules.

Wat heb ik véél geleerd in korte tijd! Minke zorgt voor boeiende en leuke uren, en nu kan ik thuis mijn eigen gezonde zuivelproducten maken. Helemaal zelf!
Anne M.

De cursus

Kaas in de keuken wordt gegeven door Minke Hylarides, kaasmaakster op De Groote Voort in Lunteren, bekend van de Remeker kaas.
De cursus vindt plaats in de vergaderruimte – met keuken! – van deze prachtige locatie.

Meer informatie en cursusdata

www.notabenezuivel.nl
www.notabenezuivel.nl/about/cursusdata/
www.facebook.com/Notabenezuivel

Contact

Minke Hylarides
06‐20035172
www.notabenezuivel.nl
minke@notabenezuivel.nl

Remeker op de Britse televisie

Op 2 januari 2017 konden televisiekijkers in Groot-Brittannië genieten van een sprankelende aflevering van het programma Food Unwrapped.
Voor dit programma werd Nederland bezocht vanwege de hoge consumptie van kaas en andere zuivel. “Is dat nou zo gezond?” (Blijkbaar wél…)
Zo bezochten de programmamakers De Groote Voort, waar ze prof. dr. Ton Baars en Jan Dirk van de Voort hebben ontmoet… en van Remeker kaas genoten.
Deze korte clip maakt deel uit van een langer programma.