Mijtmanagement

Trail and error dat was voor ons het mijt probleem. Vertrouwen houden dat het goedkomt, geloven in jezelf en de bedrijfsvoering. Nooit genoegen nemen met minder ook al zijn de échte oplossingen ver weg.

Vader Zoon Tango

Remeker is een echt familiebedrijf. Onze boerderij gaat al vanaf 1600 over van vader op zoon. Een kleine inkijk in de vader & zoon relatie binnen het bedrijf.

Nieuwe Aanwas

De vraag naar Remeker blijft groeien, tijd voor nieuwe aanwas!

REMEKER ENERGIE

Ook wij kijken naar het energie vraagstuk

Remeker film op Cheese Bra

Het bergdorp Bra in de regio Piemont is de thuisbasis van de slow food beweging. De kaasbeurs is een van de grootste evenementen die daar plaatsvindt. Zeker een aanrader voor iedereen die iets heeft met kaas. Dit jaar werd daar Dansen met gehoornde dames vertoond. www.dancingwithhornedladies.com Wil je de film zien? https://vimeo.com/361063946

REMEKER VIERT MIDZOMER

Het evenement op de Groote Voort in Lunteren waar voeding, klimaat en transitie centraal staan.

Jong geleerd

is oud gedaan.Bewustwording creëren over voeding, Jan Dirk is op bezoek bij hotelschool the Hague en geeft daar een melk workshop.

De Natuur wil wel

De aantallen weidevogels nemen in een rap tempo af. 1 van de oorzaken zijn de chemicaliën in de mest. Hoe zit dat bij Remeker? Het Radio1 programma VroegeVogels kwam op bezoek.

Pier en Kaas

Het zit em in die bodem, dat geldt niet alleen voor pizza’s. Jan Dirk verteld op de BioVak in Zwolle over het belang van wormen in de bodem. www.remeker.nl

Lekker naar Buiten

18 Maart 2019 de dames mochten weer lekker naar buiten!

De ene Koe is,

De andere koe niet. De nieuwe fosfaat wetgeving gaat als een sloophamer door de agrarische sector. Ook op de Groote Voort houdt het de gemoederen bezig.

Cheese Berlin

Elk jaar gaan wij naar Cheese Berlin! Een groot kaas evenement in Kreuzberg, Berlijn. Dit jaar waren wij de winner van de ereprijs “Fenster zum Hof”. Een mooie kroon op het werk.

Pink Matching

Naast de beste kaas willen we ook de beste veestapel. Daarvoor heb je een fokprogramma nodig, Marcel van aAa legt uit hoe dit bij ons in elkaar zit. Zodat wij de sterke gezonde dieren krijgen voor de toekomst.

Terug naar de Basis

De bodem is de basis, dat lijken we nog wel eens te vergeten. Op de boerderij doen we veel onderzoek, wat is de status van de bodem? en hoe we deze kunnen verbeteren. Peter Vanhoof doet dit onderzoek.

Observeren en Interpreteren

Koeien kunnen niet praten. Door te observeren proberen we af te lezen of er tekorten zijn op het gebied van energie, eiwit, vitamines, mineralen en spoorelementen. Zo houden we onze dames gezond!

Rauwmelks Offer

Wat betekent het om rauwmelkse kaas te maken en welke offers moeten daar soms voor worden gebracht.

Een bijzondere excursie.

Op de Groote Voort hebben we regelmatig rondleidingen en excursies. Deze was anders.

Koeienleed

Onze Jersey’s kalveren vrijwel altijd zelfstandig af. Bijna altijd gaat dat goed, soms niet.

Bedrijfsvideo

Wat is Remeker nou eigenlijk? en wat betekend dit voor de mensen die het maken.
Een kleine kennismaking met de harde kern van het Remeker team.

Irene & Jan Dirk in  Bra

Het bergdorp Bra in de regio Piemonte is de thuisbasis van de Slow Food beweging.
De kaasbeurs is een van de grootste evenementen die hier (twee-)jaarlijks plaatsvinden.

De Bijen Wals

Bijen en hommels zijn belangrijk voor de bestuiving van voedselgewassen. Een goede bijengezondheid is daarom essentieel. Jos de imker van Odin helpt ons meer bijen te krijgen op de boerderij.

Camemberti en Roqueforti

Afsluitende film over de Proeftuin. Een zoektocht naar perfectie.

Een Waardig Jersey Stierenleven

Trailer van de mini-docu over Natuurzuiver Jersey vlees van Linda en Jacob Beeker.
Gemaakt door Onno Gerritse.

Erkenning 2016

Bekijk hier de verkiezing van De Groote Voort als Agrarisch Ondernemer van het Jaar.

Natuurpakhuis

Deze innovatieve rijpingsruimte is gebouwd met natuurlijke materialen en maakt gebruik van natuurlijke processen. Zo dient het als proeftuin voor het op een natuurlijke manier rijpen van kazen met een natuurkorst.

Dansen met gehoornde Dames

Een indringend portret van een boerenechtpaar dat het verschil maakt in een wereld die overgenomen is door geld, regels en procedures. ‘Dansen met Gehoornde Dames’ is een film van Onno Gerritse.

Beste belegen kaas van Nederland

Begin 2013 werd Remeker Puur (inmiddels bekend als Ryp) door NieuwVers (Foodlog en Urgenda) uitgeroepen tot beste belegen kaas van Nederland. Deze kaas werd – met deze titel – verder vermeld als het smaakvolste ambachtelijke product dat in Nederland gemaakt werd in 2013.

PROMOTIEFILM REMEKER VOOR WINKELIERS

Winkeliers kunnen deze korte film downloaden om hem bijvoorbeeld aan klanten te vertonen. De film is in WMV-formaat (HD – 66,7 Mb) en duurt ongeveer 2,5 minuut. Download hier de film (zip-bestand).