De Groote Voort: Agrarisch Ondernemer 2016

Op donderdag 31 maart 2016 kregen de makers van Remeker kaas uit handen van staatssecretaris Martijn van Dam de hoofdprijs, een cheque ter waarde van €12.500,- Deze uitreiking vond plaats in Hotel Theater Figi, Zeist.

Het Juryrapport

Maatschap De Groote Voort
Jan Dirk, Irene en Peter van de Voort

Maatschap De Groote Voort is een toonaangevend, eigenwijs bedrijf met een eigen kaas, Remeker. Alles op het biologisch bedrijf met Jerseykoeien is geënt op smaak, van het grondgebruik, huisvesting, voeding tot kaaskorst. Jan Dirk, Irene en Peter van de Voort hebben met hun kaas een ijzersterke positie in de markt veroverd.

Uit alles op het bedrijf spreekt passie. Het concept Remeker is adembenemend. De keten is in alle facetten duurzaam. De stal, winkel, pakhuis en ontvangstruimte zijn visitekaartjes. De organisatie is strak. Ieder heeft zijn eigen taak. Maatschap De Groote Voort is innovatief.

De maatschap werkt met Wageningen UR eigen concepten uit, zoals natuurkorst. Met een eigen afzet in speciaalzaken.

De kostprijs van de melk ligt beduidend hoger, maar wordt ruimschoots goedgemaakt door de opbrengstprijs van de kaas. De marge is uitzonderlijk. Het bedrijf heeft met dezelfde omvang de omzet weten te verdrievoudigen.

De Groote Voort heeft een vaste waarde verworven in het topsegment van restaurants en speciaalzaken.

Namens de jury, Albert Jan Maat
Zeist, 31 maart 2016

 

[:]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *